Activator Nutriferm Vit este un activator de fermentație pe bază de azot (nutrient pentru drojdie) de ultimă generație din gama Enartis, ajutând la o fermentare cât mai stabilă.
Activatorul de fermentație Nutriferm Vit este un complex de compuși anorganici care reprezintă hrana suplimentară, pe lângă zaharuri, pentru drojdii.
Drojdia se poate dezvolta doar într-un mediu cu suficienți compuși (azot, amoniu și aminoacizi). Pentru o fermentație decentă este nevoie de 150 mg/L de azot, în timp ce 250 mg/L reprezintă nivelul cel mai bun pentru o bună calitate a vinului, practic, Nutriferm Vit adaugă azot mustului sau vinului pentru o fermentație optimă.
Avantaje:
Activator Nutriferm Vit are ca și particularitate faptul că se poate folosi, și ajută foarte mult la mustul obținut din strugurii afectați de Botrytis Cinerea (putregaiul cenușiu) deoarece această afecțiune consumă mult azot, care în mod normal era atribuit drojdiei, Nutrifert Vit suplimentând acest lucru.
De asemenea, tiamina prezentă este un alt factor indispensabil care ajută la dezvoltarea drojdiilor. Astfel, tiamina (vitamina B1) scade producția de acetaldehida din drojdie, rezultând un echilibru mai bun al dioxidului de sulf.
Aplicare:
Activatorul de fermentație Nutriferm Vit, pentru a obține cele mai bune rezultate trebuie aplicat încă de la începutul fermentației, până când drojdia începe să se dezvolte.
Doza de aplicare:
-10-30 grame/100 litri de vin sau must în cazul în care se află la prima fermentație
-20-30 grame/100 litri de vin sau must în cazul în care lichidul se află la a doua fermentație sau pentru a reporni o fermentație oprită.
Atentie! A nu se depăși doza maxima recomandata (30 grame)!
Instrucțiuni de utilizare:
Dizolvați Nutriferm Vit într-o cantitate mică de apă și amestecați cu mustul sau borhotul la începutul fermentației.
Cod produs: activator-nutrifert-vit
Disponibilitate: În Stoc
Fără TVA: 42,02 LEI
Fișă tehnologică produs |
Activator Nutriferm Vit este un activator de fermentație pe bază de azot (nutrient pentru drojdie) de ultimă generație din gama Enartis, ajutând la o fermentare cât mai stabilă.
Activatorul de fermentație Nutriferm Vit este un complex de compuși anorganici care reprezintă hrana suplimentară, pe lângă zaharuri, pentru drojdii.
Drojdia se poate dezvolta doar într-un mediu cu suficienți compuși (azot, amoniu și aminoacizi). Pentru o fermentație decentă este nevoie de 150 mg/L de azot, în timp ce 250 mg/L reprezintă nivelul cel mai bun pentru o bună calitate a vinului, practic, Nutriferm Vit adaugă azot mustului sau vinului pentru o fermentație optimă.
Avantaje:
Activator Nutriferm Vit are ca și particularitate faptul că se poate folosi, și ajută foarte mult la mustul obținut din strugurii afectați de Botrytis Cinerea (putregaiul cenușiu) deoarece această afecțiune consumă mult azot, care în mod normal era atribuit drojdiei, Nutrifert Vit suplimentând acest lucru.
De asemenea, tiamina prezentă este un alt factor indispensabil care ajută la dezvoltarea drojdiilor. Astfel, tiamina (vitamina B1) scade producția de acetaldehida din drojdie, rezultând un echilibru mai bun al dioxidului de sulf.
Aplicare:
Activatorul de fermentație Nutriferm Vit, pentru a obține cele mai bune rezultate trebuie aplicat încă de la începutul fermentației, până când drojdia începe să se dezvolte.
Doza de aplicare:
-10-30 grame/100 litri de vin sau must în cazul în care se află la prima fermentație
-20-30 grame/100 litri de vin sau must în cazul în care lichidul se află la a doua fermentație sau pentru a reporni o fermentație oprită.
Atentie! A nu se depăși doza maxima recomandata (30 grame)!
Instrucțiuni de utilizare:
Dizolvați Nutriferm Vit într-o cantitate mică de apă și amestecați cu mustul sau borhotul la începutul fermentației.
Fișă tehnologică produs | |
Substanță activă | Sulfat de amoniu (61.8%) + Fosfat de amoniu dibazic (38%) + Tiamina (Vitamina B1, 0.2%) |