Caracteristici:
Fungicid Ortiva Top acționează asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ, prin activitate de contact, translaminara în plantă și sistemică, fiind recomandat să se utilizeze în culturile legumicole.
Substanță activă: 200 g/l Azoxistrobin, 125 g/l Difenoconazol.
Azoxistrobin:
-Acționează că inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului.
-În principal, intervine în ciclul biologic al ciupercii, în timplul germinatiei șporilor și în timpul inițierii penetrarii în țesuturile plantei.
-Activitate preventivă.
-Preluare graduală și activitate sistemică locală în frunze.
Difenoconazol:
-Blochează biosinteză steroizilor în membranele celulare ale fungilor.
-Acțiune preventivă și curativă.
-Acțiune sistemică locală și ușoară translocare acropetala.
Doze și spectru de combatere:
Tomate, Vinete, Ardei:
Boli Combătute: Putregaiul cenușiu, Mană, Pătarea cafenie, Alternarioza, Făinare - 1L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Fasole:
Boli Combătute: Mană, Făinare- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 12 zile
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Varză și Varză de Bruxelles:
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Boli Combătute: Făinare, Alternarioză, Putregaiul alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Dovlecei și Castraveți:
Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 10 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Salată:
Boli Combătute: Pătarea neagră a frunzelor, Cercosporioza, Mâna salatei, Putregaiul alb- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Pepeni galbeni/verzi:
Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 8 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Ceapă semănată direct, ceapă din arpagic,ceapă verde, usturoi:
Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 300-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 1
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile (7 zile pentru ceapă verde)
Praz:
Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 200-1000 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 12 zile
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Căpșuni și Zmeură:
Boli Combătute: Antracnoză, Pătarea albă, Făinare- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Mazăre:
Boli Combătute: Mană, Făinare, Antracnoză, Pătarea albă- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Intervalul dintre tratamente se adaptatează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție. La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatura și umiditate relativă extreme. (foarte ridicate).
Cod produs: Ortiva Top
Disponibilitate: În Stoc
Fără TVA: 11,01 LEI
Fișă tehnologică produs |
Caracteristici:
Fungicid Ortiva Top acționează asupra unui spectru larg de boli, preventiv și curativ, prin activitate de contact, translaminara în plantă și sistemică, fiind recomandat să se utilizeze în culturile legumicole.
Substanță activă: 200 g/l Azoxistrobin, 125 g/l Difenoconazol.
Azoxistrobin:
-Acționează că inhibitor al respirației mitocondriale, blocând ciclul energetic al patogenului.
-În principal, intervine în ciclul biologic al ciupercii, în timplul germinatiei șporilor și în timpul inițierii penetrarii în țesuturile plantei.
-Activitate preventivă.
-Preluare graduală și activitate sistemică locală în frunze.
Difenoconazol:
-Blochează biosinteză steroizilor în membranele celulare ale fungilor.
-Acțiune preventivă și curativă.
-Acțiune sistemică locală și ușoară translocare acropetala.
Doze și spectru de combatere:
Tomate, Vinete, Ardei:
Boli Combătute: Putregaiul cenușiu, Mană, Pătarea cafenie, Alternarioza, Făinare - 1L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Fasole:
Boli Combătute: Mană, Făinare- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 12 zile
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Varză și Varză de Bruxelles:
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Boli Combătute: Făinare, Alternarioză, Putregaiul alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Boli Combătute: Mană, Făinare, Pătarea Albă, Alternarioză, Albumeală Cruciferelor, Putregaiul Negru, Putregaiul Alb- 1 L/ha
Volum de apă: 200-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Dovlecei și Castraveți:
Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 10 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Salată:
Boli Combătute: Pătarea neagră a frunzelor, Cercosporioza, Mâna salatei, Putregaiul alb- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Pepeni galbeni/verzi:
Boli Combătute: Făinare, Pătarea Cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 500-1500 L/ha
Nr maxim de tratamente: 3
Interval între tratamente min. 8 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Ceapă semănată direct, ceapă din arpagic,ceapă verde, usturoi:
Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 300-600 L/ha
Nr maxim de tratamente: 1
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile (7 zile pentru ceapă verde)
Praz:
Boli Combătute: Alternarioză, Rugină, Mană,Pătarea cafenie- 1 L/ha
Volum de apă: 200-1000 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 12 zile
Timp de pauză până la recoltare: 21 zile
Căpșuni și Zmeură:
Boli Combătute: Antracnoză, Pătarea albă, Făinare- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 3 zile
Mazăre:
Boli Combătute: Mană, Făinare, Antracnoză, Pătarea albă- 1 L/ha
Volum de apă: 300-1200 L/ha
Nr maxim de tratamente: 2
Interval între tratamente min. 14 zile
Timp de pauză până la recoltare: 14 zile
Intervalul dintre tratamente se adaptatează în funcție de condițiile climatice și presiunea de infecție. La aplicarea în spații protejate, se va evita efectuarea tratamentului în condiții de temperatura și umiditate relativă extreme. (foarte ridicate).
Fișă tehnologică produs | |
Substanță activă | 200 g/l azoxistrobin, 125 g/l difenoconazol |